Web Analytics Made Easy - Statcounter

بارها درباره تفاوت‌های فکری اعضای یک خانواده صحبت‌هایی شده است و به ویژه روانشناسان تلاش کرده‌اند تا به تفاوت‌های بین زنان و مردان و حتی فرزندان یک پدر و مادر بپردازند. با وجود اینکه کتاب‌های روانشناسی زیادی در این زمینه وجود دارد؛ اما نباید خواندن رمان‌هایی با مضامین روابط خانوادگی را هم برای هر چه بهتر تصور کردن احساسات دیگران و تجسم خلاق شرایط مختلف خانواده از دست داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مقاله شما را با چهار رمان آشنا می‌کنیم که روایت‌های متفاوتی از روابط درون خانواده‌ها و به ویژه بین زوج‌ها ارائه داده‌اند و می‌توانید علاوه بر لذت بردن از آن‌ها به عنوان آثاری فاخر، از درس‌های خوب‌شان هم بهره‌مند شوید.

هرس

 

کمتر نویسنده ایرانی جوانی پیدا می‌شود که به دام تکرار سبک اولین اثرش نیفتد و خوشبختانه نسیم مرعشی با نوشتن کتاب «هرس» بعد کتاب اولش «پاییز فصل آخر سال است»، نشان داد که حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

هرس کتابی است درباره خانواده و جنگ؛ خانواده رسول و نوال، زن و شوهری ساکن خرمشهر که در دوران جنگ زندگی می‌کنند و داغ از دست دادن فرزند می‌بینند و بعد از آن دیگر هیچ کدام نمی‌توانند به زندگی قبلی‌شان برگردند؛ به خصوص نوال که بعد از مرگ پسرش و حتی بعد از تمام شدن جنگ مرتب به رسول می‌گوید دیگر مردی در شهر باقی نمانده است و همه مردان کشته شده‌اند. تلاش‌های رسول برای آرام کردن نوال فایده‌ای نمی‌کند تا جایی که نوال به ناکجا می‌رود و رسول در به در دنبال رد پای او می‌گردد.

هرس داستانی است که به ظریف‌ترین شکل ممکن می‌تواند تاثیر جنگ را بر زندگی خانوادگی و روحیه افراد نشان دهد و بین آنچه در گذشته می‌توانست باشد و دیگر نیست، یک خط ممتد بکشد. این رمان خواندنی را نشر چشمه منتشر کرده است و علاوه بر نسخه فیزیکی، نسخه الکترونیک آن هم قابل دانلود است.

 

جز از کل

مارتین دین مرد عجیبی است؛ در یک خانواده عجیب بزرگ شده که برای خلاص شدن از دست بیماری‌های مکرر او توی غذایش مرگ موش ریخته‌اند، چندین بار تا پای مرگ رفته و بعضی وقت‌ها دچار شهود شده است. برادری داشته به نام تری که قرار بوده خیلی موفق شود؛ اما بعد از آسیب دیدن پایش ورزش را کنار می‌گذارد و به یک تبهکار جانی تبدیل می‌شود؛ کسی که یک تنه به خیال خودش به جنگ فساد می‌رود. مارتین و تری به هم بسیار نزدیک می‌شوند و مارتین مغز متفکر نقشه‌های تری است؛ تا جایی که ورق برمی‌گردد و مارتین تنها می‌شود.

آنچه خواندید، خلاصه‌ای از رمان بلند جز از کل نوشته استیو تولتز نویسنده استرالیایی است که برای نوشتن آن پنج سال زمان صرف شده است. این کتاب روایت‌هایی از زبان مارتین دین و پسرش جاسپر است که رابطه‌ای نه شبیه آنچه که بین پدر و پسرهای معمولی دیده می‌شود، با هم دارند؛ مارتین از نوزادی برای جاسپر به جای کتاب قصه، آثار فلسفی خوانده و همیشه سعی کرده او را نسبت به زندگی بدبین کند. جاسپر هم کم کم بین آنچه خودش است و آنچه پدرش از او ساخته گیر می‌افتد.

جز از کل یکی از بهترین کتاب های چند سال اخیر است که برای استیو تولتز نامزدی دو جایزه بوکر و گاردین را به همراه داشت. این رمان که در سراسر جهان پر فروش شده است علاوه بر نسخه چاپی دارای کتاب صوتی قابل دانلود می باشد، که برای علاقمندان به شنیدن روایت‌های متعدد و جذاب قابل تهیه است. جز از کل را نشر چشمه با ترجمه بی نظیر پیمان خاکسار منتشر کرده است.

 

رویای تبت

یکی از خانوادگی‌ترین رمان‌های دو دهه اخیر که خیلی زود جای خودش را بین مخاطبان ادبیات پارسی پیدا کرد، رمان «رویای تبت» نوشته فریبا وفی است. این نویسنده در کارنامه کاری‌اش آثار موفق دیگری نیز چون «پرنده من» است به خاطر نوشتن رویای تبت جایزه بهترین رمان هوشنگ گلشیری و مهرگان را از آن خود کرد.

رمان رویای تبت روایتی است از زندگی خانوادگی زنانی با رویکردهای متفاوت؛ شعله، فروغ و شیوا. زنانی که توسط مردان‌شان درک نمی‌شوند؛ برای مثال شیوا با مردی به نام جاوید ازدواج کرده که ادعای روشنفکری دارد؛ اما در زندگی روزمره‌اش موجودی وراج و مرد سالار است؛ یا فروغ توسط شوهرش درک نمی‌شود. با ورود شخصیت‎های جدیدی مثل صادق که دوست فهمیده جاوید است، این زنان متوجه کمبود عشق در زندگی‌شان می‌شوند و کم‌کم تردید وارد زندگی‌شان می‌شود. اگر به خواندن این سبک از کتاب‌ها علاقمند هستید، خواندن این لیست از کتاب را در برنامه مطالعه خود قرار دهید.

رمان زیبای پرنده من که بسیار روان نوشته شده است؛ توسط نشر مرکز منتشر شده و بارها به تجدید چاپ رسیده است.

 

سمفونی مردگان

 

سمفونی مردگان نوشته عباس معروفی، یکی از شاهکارهای ادبیات فارسی معاصر به شمار می‌آید؛ روایت خانواده‌ای در گیر و دار جنگ جهانی دوم که ساکن اردبیل هستند. پدر خانواده که آجیل فروشی دارد، بسیار مرد سالار است و به کنترل بچه‌هایش علاقه دارد. حرف، حرف اوست و از فرزندانش توقع دارد به او چشم بگویند و کسب و کارش را ادامه دهند. این مرد چهار فرزند دارد، سه پسر و یک دختر. یکی از دختر و پسرهایش دو قلو هستند و آیدا و آیدین نام دارند. دیگری یوسف است که گوشه خانه افتاده و قدرت حرکت ندارد و آخرین فرزندش پسری به نام اورهان است که از بین بقیه بچه‌ها بیشتر از همه به خودش شبیه است.

سمفونی در چهار موومان یا بخش نوشته شده است و به تدریج داستان را با وقایعی که برای تک تک بچه‌ها می‌افتد، جلو می‌برد. با مخالفت پدر در ازدواج آیدا، با سوزاندن شعرهای آیدین که علاقه‌اش به ادبیات و کتاب است و نمی‌خواهد کار پدر را ادامه دهد و از دست پدر فراری می‌شود و با خود خواهی‌ها و حسادت شدید اورهان. نتیجه این در هم پیچیدگی چیزی نیست جز فاجعه‌ای که در انتظار این خانواده قرار دارد و بذر آن از صفحات اول کتاب پاشیده شده است.

سمفونی مردگان که تا به حال بارها تجدید چاپ شده و جایزه بنیاد ادبی سورکامپ فرانسه را از آن خودش کرده، به زبان‌های زنده دنیا ترجمه شده و در دسترس علاقمندان قرار دارد. این کتاب همچنین در قالب کتاب صوتی نیز منتشر شده و برای افرادی که از شنیدن داستان لذت می‌برند، قابل دانلود است. با گوش دادن به کتاب صوتی سمفونی مردگان این شاهکار عباس معروفی می‌توانید سرگذشت تراژیک آیدین و خانواده‌اش را دنبال کنید.

 

 

منبع: طرفداری

کلیدواژه: سمفونی مردگان جز از کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۹۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت

 نویسنده و طنزپرداز معاصر ایرانی در روز یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در شهر بم درگذشت. 

علومی در سال ۱۳۴۰ در شهر بم به دنیا آمد. کار مطبوعاتی را از اوایل دهه هفتاد در مجله ادبستان به عنوان مسئول بررسی مقاله‌ها آغاز کرد و در همان زمان مشغول گردآوری مطالب مربوط به فرهنگ مردم شد.

وی شاگرد استاد انجوی شیرازی است. علومی قصه‌ها و آداب و رسوم و فرهنگ مردم را در «ادبستان»، فصلنامه کرمان و ماهنامه سوره به چاپ می‌رساند. گذشته از آن چند مقاله در معرفی شاهنامه و یا نقد کتاب‌های داستانی نظیر «جزیره سرگردانی» و «طبل آتش» و «ساربان سرگردان» در مطبوعات منتشر کرد.

وی در ادامه کار مطبوعات برای مجله مهر، قصه‌های طنز نوشت و همزمان صفحه آموزش داستان برای جوانان را به راه انداخت. تاکنون هفت مجموعه داستان کوتاه و رمان‌های ذیل از او منتشر شده است: «هفت حکایت»، «شاهنشاه در کوچه دلگشا»، «اندوهگرد»، «من نوکر صدامم»، «امید بر دمیدن». رمان «آذرستان» این نویسنده اخیراً در ۵۳۹ صفحه توسط موسسه انتشارات تکا (توسعه کتاب ایران) به همت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روانه بازار شده است. 

محمدعلی علومی رمان‌های معروف سوگ مغان، آذرستان، ظلمات، اندوهگرد، پریباد، داستان‌های غریب مردمان عادی، هزار و یک شب نو، خانه کوچک و عطای پهلوان را در پرونده کاری خود دارد.

علومی فارغ‌التحصیل رشته علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است. او به طور خودآموز، اصول داستان‌نویسی را از کتاب‌های آموزشی معدود آن دوران فرا گرفت و در واقع اولین آموزگارانش مردم عادی کوچه و بازار، روستایی‌ها و عشایر بودند.

در سال ۷۰، با گردآوری قسمتی از فرهنگ مردم استان کرمان در ماهنامه ادبی-فرهنگی ادبستان مشغول به کار شد، و در عین حال چندین سال بخش آموزش داستان‌نویسی در مجله جوانان را بر عهده داشت. در همان سال‌ها شاگرد سید ابوالقاسم انجوی شیرازی (مشهور به پدر فرهنگ مردم) بود و آخرین مصاحبه مطبوعاتی با او مندرج در ادبستان را انجام داد.

علومی که با لهجه شیرین بمی صحبت می‌کند مدت‌ها در تهران با دوست و همشهری هنرمندش ایرج بسطامی (خواننده‌ی اهل بم) همخانه بود. داستان کوتاه «بمانی» نیز اثر اوست که در آخرین شماره ماهنامه «فرجاد» در اواخر دهه ۶۰ یا اوائل ۷۰ چاپ شد.

رمان "آذرستان" وی در سال ۷۷ کتاب برگزیده‌ی سال از سوی وزارت ارشاد وقت و رمان طنز "شاهنشاه در کوچه دلگشا" برنده‌ی سی سال رمان طنز ایران شد، همچنین در آن مراسم استادان نجف دریا بندری در ترجمه طنز، پرویز شاپور در کاریکلماتور، مهدی اخوان ثالث در شعر طنز و کیومرث صابری در طنز مطبوعاتی به عنوان برگزیده انتخاب شدند.

علومی تا کنون در چندین دوره جشنواره‌های سراسری طنز، در بخش داستان داور بوده و در اولین جشنواره سراسری داستان بیهقی نیز داور بوده است.

همچنین دبیر جشنواره سراسری طنز و کاریکاتور بم در سال ۸۴ بود، که بعد از آن تا کنون تعطیل شده است. در زمینه‌ی پژوهش‌های مربوط به طنز، علومی بنا به توصیه استاد عمران صلاحی تا کنون این آثار را منتشر کرده است: ۱- طنز در آمریکا (جلد اول) با داستان‌هایی از طنزنویسان مشهور آمریکا مانند مارک تواین، ویلیام سارویان، جیمز تربر، ارسکین کالدول به همراه نقد و بررسی آنها. ۲- طنز در مثنوی مولانا جلال‌الدین ۳- انواع طنز در گلستان سعدی ۴- طنز وشیوه‌های داستانی در بوستان ۵- طنز در دوره‌ی پهلوی با نقد و بررسی آثار طنزنویسان آن زمان ۶- طنز ایران از مشروطه به بعد (جلد اول) ۷-بررسی انواع طنز در خارستان اثر حکیم قاسمی کرمانی

رمان‌های طنز علومی عبارت‌اند از: شاهنشاه در کوچه دلگشا، من نوکر صدامم، وقایع نگاری بن لادن، جناب آقای دیو

همچنین در زمینه‌ی ادبیات کودک و نوجوان کتاب گذر از کوه کبود را منتشر کرده است. در تحلیل قصه‌های ایرانی می‌توان به کتاب اساطیر افسون وش او اشاره کرد.

کتاب‌های برگزیده محمدعلی علومی:

شاهنشاه در کوچه دلگشا
آذرستان
من نوکر صدامم
وقایع نگاری بن لادن
جناب آقای دیو
طنز درباره پهلوی
داستان‌های کوتاه طنز

منبع: شهرآرا نیوز

tags # اخبار فرهنگی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • واکنش تند به استخدام یک خانواده ۵ نفره در صداو سیما
  • استخدام پنج عضو یک خانواده در صداوسیما!
  • کتاب «آقاسید محمود» به نمایشگاه کتاب می آید
  • عرضه روایتی از هشت سال دفاع مقدس در قالب رمان
  • استخدام ۵ عضو یک خانواده در صداوسیما
  • طنین «آواز آن پرنده آتشین» در نمایشگاه کتاب
  • محمدعلی علومی، نویسنده و طنزپرداز درگذشت
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت