Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ ظاهرا در سال پایانی دولت، هر نهاد و فردی که موقعیتی دارد، به هر ترتیبی که می‌تواند در تلاش است سهم خودش را از سفر انقلاب بردارد؛ در این میان شرکت بیمه مرکزی با نامه‌نگاری‌های عجیب و غریب اصرار بیشتری بر این کار دارد. در هفته‌های گذشته ماجرای برگزاری نمایشگاه آنلاین صنعت بیمه با برآورد نجومی خبرساز شد و رویداد۲۴ اسنادی منتشر کرد که نشان می‌داد بیمه مرکزی شرکت‌های بیمه‌ای کشور را مکلف کرده بود برای حضور در نمایشگاه آنلاین صنعت بیمه با شرکتی به نام شرکت سبز افرنگ فیلم قرارداد ۱۵ میلیارد تومانی ببندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن زمان نامه‌ای فاش شد که نشان می‌داد رئیس کل بیمه مرکزی به شرکت‌های بیمه برای مشارکت در این نمایشگاه «دستور» داده است. با رسانه‌ای شدن این موضوع و افشای روابط پشت پرده آن، برگزار کننده نمایشگاه رسما اعلام کرد که برگزاری آن را تا اطلاع ثانوی به تاخیر انداخته است.

این بار مشابه همان کار را برای روزنامه دنیای اقتصاد انجام شده است و بیمه مرکزی شرکت‌های بیمه را مکلف کرده که رپرتاژ آگهی‌های خود را به روزنامه دنیای اقتصاد بدهند. اینکه هر روزنامه بازاریابی کند و بتواند سهمی از تبلیغات بازار را به دست بیاورد، امری طبیعی است که همه جا انجام می‌شود اما مشخص نیست چرا یک نهاد حاکمیتی باید وارد چنین موضوعاتی شود و در نامه‌ای رسمی سفارش یک مجموعه خاص را بکند! آیا این نامه‌نگاری در خوشبینانه‌ترین حالت معنایی جز رانت و در بدبینانه‌ترین حالت معنایی جز دلالی دارد؟

بیشتر بخوانید: دستور عجیب سلیمانی به شرکت‌های بیمه/ پشت پرده نمایشگاه آنلاین صنعت بیمه با ارقام نجومی +اسناد

به گزارش رویداد۲۴ ظاهرا ماجرا از آنجا آغاز شده که روزنامه دنیای اقتصاد تصمیم گرفته ویژه نامه‌ای را همزمان با فرارسیدن روز بیمه منتشر کند. تا اینجا موضوع یک روال عادی دارد، اما آنچه باعث تعجب اهالی رسانه شده است، این است که مدیرکل روابط عمومی بیمه مرکزی طی نامه‌ای خطاب به همه مدیران عامل شرکت‌های بیمه، آن‌ها را به همکاری با این ویژه‌نامه (بخوانید حمایت مالی) ملزم کرده است. 

متن نامه مدیرکل روابط عمومی بیمه مرکزی به این شرح است:
«مدیران عامل محترم شرکت‌های بیمه/ رسانه دنیای اقتصاد در نظردارد ویژه نامه‌ای محتوامحور و تخصصی را با موضوع بیمه در آذرماه سال جاری منتشر کند. نظر به شرایط موجود در جامعه و محدودیت‌های به عمل آمده برای برگزاری رویداد‌ها و مطابق روال سال‌های قبل و متعاقب آن عدم امکان برقراری مستقیم با رسانه‌ها در قالب نشست‌های خبری معمول، خواهشمند است ضمن همکاری با روزنامه، زمینه‌های لازم را برای انجام گفت‌وگوی اختصاصی جنابعالی برای رساندن صدای صنعت بیمه به جامعه از طریق رسانه‌های گروهی و مجازی گوناگون فراهم آورید.»

آیا همه رسانه‌ها می‌توانند از چنین رانتی استفاده کند؟ آیا بیمه مرکزی به نفع همه رسانه‌ها چنین نامه‌ای را خطاب به شرکت‌های بیمه خواهد نوشت؟ اساسا چرا بیمه مرکزی و مدیرکل روابط عمومی آن باید به نفع یک رسانه وارد پروسه انتشار ویژه‌نامه شوند؟ چه دلیلی دارد که نهاد ناظر شرکت‌های بیمه‌ای در اقدامی آشکار برای یک روزنامه بازاریابی کند؟

بیشتر بخوانید: آگهی‌های رانتی برای انجمن‌های رانتی/ کدام رسانه‌ها بیشترین آگهی دولتی را می‌گیرند +جدول

بخش عمده درآمد روزنامه‌ها از طریق آگهی‌های دولتی و بخش دیگر از طریق یارانه و هزینه کاغذ جبران می‌شود. در حالی که تیراژ بزرگترین روزنامه ایران به بالای ۳۰ هزار نسخه نمی‌رسد، با این حال عموم کمک‌های دولتی و غیردولتی از روزنامه‌هایی می‌شود که اتفاقا همیشه یکروز از اخبار دنیا عقب‌تر هستند.

بر اساس برآورد سایت انصاف نیوز، روزنامه دنیای اقتصاد ۱۵ هزار نسخه تیراژ داشته و ظاهرا منابعی دیگر تایید کردند که تیراژ اصلی آن از این رقم هم کمتر است؛ جالب آنکه در اسنادی که وزارت ارشاد منتشر کرده، به جز کمک‌های یارانه و کاغذ و ...، هر کدام از روزنامه‌های کشور ارقامی بالای ۳۰۰ میلیون تومان می‌گیرند و به این ترتیب با حمایت‌ها و رانت‌هایی مشابه اقدام بیمه مرکزی و نهادهایی این‌چنینی، «مدیریت رسانه» در ایران به «مدیریت رانت» تبدیل شده است.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 تخلفات بیمه بیمه مرکزی تخلفات بیمه ای بورس روزنامه دنیای اقتصاد شرکت های بیمه بیمه مرکزی صنعت بیمه ویژه نامه رسانه ها نامه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۱۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟

به گزارش خبرآنلاین، خبرساز شدن تصویری از یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از دسته‌های اسکناس ریال، بار دیگر جای خالی اسکناس درشت در اقتصاد ایران را به سیاستگذار یادآوری کرد. البته باید توجه کرد این موضوع منافاتی با ضرورت مهار تورم به‌عنوان یک اولویت برای سیاستگذار ندارد، اما به نظر می‌رسد با کاهش ارزش ریال، انتشار اسکناس‌های جدید که قابلیت پوشش معاملات را داشته باشد، یک ضرورت محسوب می‌شود. از سوی دیگر می‌توان با اطلاع‌رسانی بیشتر، استفاده از کارت‌های اعتباری مخصوص گردشگران را هم رواج داد

دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: تصویر یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از اسکناس ریال بار دیگر افت ارزش ریال و جای خالی اسکناس‌های درشت را در اقتصاد ایران یادآور شد. این روزنامه پیش از این نیز نسبت به اثری که این موضوع بر وجهه بین‌المللی کشور خواهد داشت، اشاره کرده بود. حال بار دیگر ضرورت چاپ اسکناس‌های جدید در اقتصاد ایران مطرح می‌شود.

طی روزهای گذشته تصویری در شبکه‌های اجتماعی با عنوان «تصویری غم‌انگیز از ارزش سقوط پول ایران» دست‌به دست شد. این تصویر گردشگر روسی را نشان می‌دهد که ۳۰۰دلار را به ریال ایران تبدیل کرد و به‌دلیل حجم بالای این اسکناس‌ها آنها را با کیسه پلاستیکی حمل می‌کرد. در کنار مساله افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی، یکی از نکاتی که پس از انتشار این خبر باید به آن توجه کرد، جای خالی اسکناس‌های درشت در اقتصاد ایران است. همان‌طور که پیش از این نیز در گزارش‌هایی به این موضوع پرداخته سال‌ها است که پس از انتشار اسکناس ایران چک یک‌میلیون ریالی اسکناس بزرگ‌تری در اقتصاد ایران چاپ نشده است.

این در حالی است که با افزایش تورم قدرت خرید این اسکناس به‌شدت کاهش یافته است. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد زمان آن رسیده باشد که سیاستگذار پولی دست به انتشار اسکناس‌های درشت‌تری برای سهولت مبادلات افراد بزند. البته پیش از این اخباری منتشر شده بود که خبر از برنامه بانک‌مرکزی برای چاپ ایران‌چک‌های ۵۰۰هزارتومانی می‌داد. خبری که البته پیگیری‌ها نشان داد صحت ندارد و پس از آن نیز بانک‌ مرکزی در اطلاعیه به‌طور رسمی خبر داد برنامه‌ای برای چاپ اسکناس‌های درشت‌تر ندارد. البته مشخص نیست سیاستگذار پولی به چه دلیل فعلا قصد ندارد در این راستا اقدامی انجام دهد.

نکته دیگری که دنیای اقتصاد در گزارش قبلی خود به آن اشاره کرده بود، اثری است که این موضوع می‌تواند بر وجهه اقتصاد کشور در مقابل گردشگران داشته باشد. موضوعی که در جریان انتشار تصویر مذکور شاهد آن بودیم. بنابراین یکی از دلایلی که با استناد آن می‌توان به لزوم چاپ اسکناس‌های درشت‌تر در اقتصاد ایران اشاره کرد، همین مساله است.

نقش پررنگ کارت‌های گردشگری

البته اگر عوامل دیگر را کنار بگذاریم و بخواهیم تمرکز خود را بر مساله گردشگران خارجی بگذاریم، یکی دیگر از نکاتی که به نظر می‌‎رسد در این زمینه مغفول مانده، فراهم کردن سازوکاری برای استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری است. هرچند به‌دلیل تحریم‌ها امکان استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری سایر کشورها وجود ندارد، اما بانک‌های کشور امکان استفاده از کارت‌هایی را برای گردشگران خارجی فراهم کردند. این کارت‌ها قابلیت شارژ دارند و گردشگران می‌توانند در لحظه آن را شارژ کنند. همچنین این امکان وجود دارد که در پایان سفر، باقی‌مانده کارت را دریافت کرده و آن را به ارز کشور خود تبدیل کنند. با این حال به نظر می‌رسد به‌دلیل عدم اطلاع‌رسانی کافی برای گردشگران خارجی چندان از این قابلیت استفاده نمی‌کنند. یکی دیگر از مسائلی که ضرورت چاپ اسکناس درشت را پررنگ می‌سازد، به صرفه کردن چاپ اسکناس برای بانک‌ مرکزی است. در شرایط فعلی بانک‌مرکزی می‌گوید هزینه چاپ اسکناس‌ها از ارزش آنها بیشتر است؛ در نتیجه برای این نهاد اقدامی به صرفه نیست. حال اینکه با چاپ اسکناس‎های درشت‎تر می‌توان این مساله را برای بانک‌ مرکزی برطرف کرد.

پوچ بودن ادعای تورمی

یکی از نکاتی که منتقدان چاپ اسکناس درشت‎‌تر در اقتصاد به آن اشاره می‌کنند، اثر تورمی آن است. این در حالی است که این امر یک موضوع فنی است و هیچ اثری بر متغیرهای پولی و تورم ندارد. از سوی دیگر بسیاری از اقتصادهای پیشرفته که اسکناس‌های درشتی در آنها مبادله می‌شود، تورم‌های پایینی دارند. بنابراین نمی‌توان گفت این اقدام می‌تواند به رشد تورم منجر شود. به‌عبارت دیگر، آنچه می‌تواند روند تورمی فعلی را مهار کند، توجه به بی‌انضباطی مالی و بودجه‌ای دولت، کاهش هزینه‌ها و به‌طور کلی مقابله با کسری‌بودجه است. همچنین باید توجه کرد که پیشنهاد چاپ اسکناس‌های درشت‎‌تر به معنی بی‌توجهی به لزوم رفع معضل تورم نیست و لازم است سیاستگذار در کنار این اقدامات تکمیلی توجه کافی به اجرای سیاست‌های ضدتورمی داشته باشد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903467

دیگر خبرها

  • صدور ۸۰ میلیون بیمه نامه
  • ۲ دستور کار کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال دولت
  • آگهی مزایده عمومی فروش ضایعات
  • ۳۰۰هزار وانت‌بار فاقد بیمه در نوبت بعدی اجرای طرح عدم تخصیص سهمیه سوخت
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • فیلم| پایان یک رقابت
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • تدوین 4 آیین‌نامه جدید برای ارتقای فرهنگ هواداری در دستور کار وزارت ورزش
  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته
  • پردازش انسان‌گونه داده‌ها با استارت‌آپ «هوش فضایی»